Personal trainingsstudio omgetoverd tot E-Fit studio

Enkele jaren geleden besloten Virgil en Annelies een carrièreswitch te maken om op zelfstandige basis hun personal trainingsstudio uit te baten. Wat ooit startte met een personal trainingsstudio, groeide al snel uit tot een bloeiende onderneming met veel toekomstmogelijkheden. Ze besloten dan ook om hun trainingsstudio om te bouwen tot een E-Fit filiaal. Ondertussen zijn ze de trotse eigenaar van twee E-Fit filialen en zijn er nog twee extra in opbouw.

Hoe het allemaal begon

Om inspiratie op te doen voor de verdere uitbouw van hun personal trainingsstudio trokken Virgil en Annelies naar een fitnessbeurs. Tijdens deze beurs kwamen ze in contact met Andy, de ceo van E-Fit. Deze daagde hun uit om zelf het E-Fit concept te proberen en vervolgens weer contact om te nemen indien ze overtuigd waren.

Virgil was als sporter zeer sceptisch tegenover het concept van EMS en E-Fit, aangezien deze E.M.S. trainingsmethoden zijn trainingssessies zou herleiden van 2 uur naar slechts 20 minuten. De resultaten bleken echter een schot in de roos en na één sessie waren Virgil en Annelies al overtuigd. Ze besloten dan ook om E-Fit aan te bieden in hun zaak.

Ondersteuning tijdens de overgang

Voor de overgang werden Virgil en Annelies professioneel begeleid door E-Fit. Ze konden hiervoor rekenen op:

  • Een accountmanager die ondersteuning biedt bij het uitwerken van ideeën;
  • Een business coach die helpt met de groei en optimalisatie van de vestiging;
  • Masteropleidingen aangeboden door E-Fit;
  • Inspiratiesessies gegeven door de zaakvoerders van E-Fit.

Hoger rendement dankzij E-Fit

Het oorspronkelijke target voor het gebruik van de E-fit installatie bedroeg oorspronkelijk 1-2 klanten per dag, maar dit bleek een onderschatting te zijn. Op korte tijd steeg de belangstelling in E-Fit beduidend waarna ze besloten om hun personal trainingsstudio uit te baten als E-Fit filiaal. 90% van hun trainingen zijn niet met E-Fit. 

Deze stap konden Virgil en Annelies zo snel zetten gezien het rendement bij E-Fit veel hoger ligt dan bij personal training. Bij personal training kan er slechts één klant per uur behandeld worden door één coach. Bij E-Fit gaat het om drie tot vier klanten per uur. 
Voor de klanten is het tijdsrendement een enorm voordeel. In 20 minuten hebben ze een 18x efficiëntere work-out dan via traditionele personal training.

“We waren oorspronkelijk een personal training studio, maar al snel bleek dat het rendement bij E-Fit zeer veel hoger lag dan bij personal training. Ook bij de klanten zien we sneller resultaat, wat extra motiveert.”

Succesformule

Door het succes van de E-Fit formule konden Virgil en Annelies al snel een tweede filiaal openen. Voor het uitbaten van hun filialen vertrouwen ze nu op personeel. Per filiaal hebben ze één studio manager en een gemotiveerde coache in dienst. Door de algemene werking uit handen te geven, hebben ze nu meer tijd om te focussen op het uitbouwen van hun onderneming en het binnenhalen van klanten. Virgil en Annelies zijn aan het uitkijken om een derde en vierde vestiging te openen. 

Heb je zelf interesse om een E-Fit filiaal te openen of te integreren in jouw huidige onderneming? Volg het advies van Virgil en Annelies: “Je hebt niets te verliezen!”. Neem contact op met E-Fit Benelux voor een vrijblijvende infosessie!