Ontdek hier onze
meest gestelde vragen

Heb je een vraag over E-Fit, EMS of onze werking? Misschien vind je het antwoord wel in onderstaande lijst van veel gestelde vragen terug. 

Niet gevonden wat je zocht? Stuur ons jouw vraag dan via het contactformulier! 

Hoe werkt E-Fit?

E-Fit maakt gebruik van EMS technologie, Elektro Musculaire Stimulatie, die doelgericht de juiste spieren activeert. Dit door middel van goed gepositioneerde e-pads, verspreid in een professioneel en hygiënisch E-Fit elektrodenpak. Via de E-Fit computer worden de e-pads aangestuurd en geven ze verschillende aangename impulsen naar je spieren, je bindweefsel, je vetlaag en naar je huid.

Door de E-Fit sessies verhoog je de stofwisseling. Velen hebben last van het jojo-effect doordat vele diëten de stofwisseling vertragen. E-Fit zorgt voor het omgekeerde effect.

Tijdens een E-Fit sessie wordt er gelijktijdig meer dan 90% van je spiervezels geactiveerd. Tijdens een gewone trainingssessie is dit slechts 30%! Bovendien worden ook de diepliggende (en meest verwaarloosde) spieren getraind.

Is E-Fit veilig?

JA, E-Fit is zelfs het veiligste EMS systeem op de wereldmarkt.

Bij klassieke EMS apparaten voelen de signalen dikwijls aan als een elektrische kramp. Doordat E-Fit enerzijds met I.S.T. technologie en anderzijds met unieke impulsen werkt, voelen de signalen bij E-Fit zeer comfortabel aan (zoals een rollende massage / contractie over de spieren). Dit zonder te moeten inboeten aan kwaliteit van de spiercontractie! 

Dankzij de Impulse-Shift Technology (IST) geven de E-Fit apparatuur een lagere hitte- en impuls belasting in het lichaam. Dit maakt de E-Fit:

 • Veiliger
 • Efficiënter
 • En veel aangenamer

Vergeleken met andere EMS apparatuur.

IST is exclusief ontwikkeld door onze E-Fit ingenieurs, en is dus een unieke methode die de impulsen in tijd verschuift.

De essentie van de I.S.T. technologie is de spreiding van impulsen gegenereerd door de afzonderlijke kanalen, d.w.z., de stimulatie van het lichaam gebeurt slechts op één punt op een gegeven ogenblik. 
Door de zorgvuldige frequenties merkt de klant deze tijdverschuiving niet op en voelt hij wel alle zones tegelijk.

Het grootste voordeel van IST is dat de kruis-impulsen tussen de kanalen worden geëlimineerd. Hierdoor werk je uiterst veilig. Dit zorgt er ook voor dat dit een zeer comfortabel gevoel heeft t.o.v. andere EMS apparatuur.

Een ander groot voordeel is dat de elektrische stroom die gestuurd wordt naar het menselijk lichaam – zelfs door alle 12 kanalen tegelijkertijd – gelijk is aan de kracht van slechts één kanaal.

M.a.w. de geleverde prestatie van het apparaat, zelfs wanneer deze wordt uitgevoerd op topniveau, is max. 3,5 Watt (i.p.v. 42 Watt bij klassieke toestellen), rekening houdend met de impulspieken en de intervallen, is de werkelijke belasting slechts 0,06 Watt RMS, waardoor het uniek is onder andere apparaten op de markt.

E-Fit is daarbovenop ook nog eens medisch gekeurd en voldoet aan alle strengste nationale én internationale kwaliteitsnormen. 
Veiliger kan niet! 

Voor wie is E-Fit geschikt?

E-Fit is geschikt voor mannen en vrouwen, alle maten en gewichten, jong en oud (vanaf 18 jaar):

 • Met weinig tijd
 • Met een drukke carrière of druk gezinsleven
 • Die vlug resultaat wensen
 • Die willen afslanken of aan hun figuur willen werken
 • Die last hebben van vetophoping aan de ‘probleemzones’
 • Die last hebben van cellulitis
 • Die fitter en energieker willen worden
 • Die net bevallen zijn
 • Die last hebben van rugpijn
 • Die last hebben van chronische spier- of gewrichtsklachten
 • Die hun sportprestaties willen verbeteren
 • Die blessurepreventief willen trainen
 • Die één spiergroep doelgericht willen trainen
 • Die moeten revalideren na een (sport)blessure
 • Die hun productiviteit willen verhogen
 • Die nood hebben aan me-time
Hoe werkt Infrarood (bij E-Shape / E-Relieve)?

Met de E-Fit Beauty & Slim worden de gespecialiseerde rugjassen en lichaamspakken gecombineerd met E.M.S. en infrarood. Terwijl E.M.S. werkt op spier- en bindweefselversteviging, zal de infrarood de spieren geleidelijk aan opwarmen, net zoals bij intensief sporten. Dit verhoogt de elasticiteit van de spieren waardoor spanningen verminderen. Die spanning is (vooral bij reuma en fybromyalgie) de oorzaak van pijn.

Onze spieren hebben nood aan zuurstof om te kunnen functioneren. Het pak zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor er meer aanvoer is van meer zuurstofrijk bloed. Infrarood neemt de oorzaak niet weg, maar zal het genezingsproces wel ondersteunen. Vooral voor wie door overbelasting last heeft van kleine scheurtjes in de spieren en gewrichten kan hiermee het genezingsproces aanzienlijk versnellen.

Bij E-Fit werken we met IR-C lange golf infrarood en deze dringt 4 tot 22 micrometer diep in het lichaam. Langegolf infraroodstralen dringen in onze huid binnen en zijn veilig voor zowel jonge als oudere mensen. In onze huid brengen ze de microscopisch kleine watermoleculen in beweging, waardoor warmte ontstaat. Het lichaam zorgt er zelf voor dat deze warmte diep in het lichaam wordt gestuurd, waardoor het sneller, efficiënter, beter én vooral veiliger opwarmt (deep level therapy tot 3.5cm). Als gevolg daarvan versnelt de bloedcirculatie in het gehele lichaam en verbetert ons celmetabolisme.

Wat kom ik tijdens een demo allemaal te weten?
 • Wat is E.M.S.?
 • Welke verschillende EMS toestellen, programma’s en behandelingen zijn er?
 • Welke resultaten bekom je met E.M.S. trainingen en behandelingen?
 • Wat is het E-Fit businessmodel?
 • Hoe kan ik een E-Fit studio opstarten of een E-Fit toestel in mijn zaak integreren?
 • Wat is ons servicepakket?
 • Hoe onderscheiden wij ons van de concurrentie?
  Op welke ondersteuning kan je rekenen vanuit E-Fit Benelux?
 • Welke andere succesvolle E-Fit studio’s zijn er (voorbeelden)?

Boek dus zeker je demo op maat!

Zijn de E-Fit toestellen zuinig?

Wil je jouw zaak laten groeien én besparen op jouw energiefactuur? Kies dan voor E-Fit, de nieuwste fitnesstrend. Een recente studie toont aan dat de maandelijkse leasingkost van één E-Fit toestel 100% betaald wordt door het schrappen van 3 verbruikende fitnesstoestellen (zoals een loopband). Een E-Fit toestel verbruikt nog minder dan het opladen van een laptop en is dus een zeer energiezuinige investering! 

Is E-Fit een franchise?

NEE, E-Fit is geen franchise model. Het lijkt wel zo en dat is ook onze bedoeling! 
Wij geven namelijk heel wat ondersteuning aan onze E-Fit studio’s en klanten, net zoals een franchise zou doen. 
Onze studio’s worden echter allemaal gerund door 100% zelfstandige en onafhankelijke ondernemers en wij vragen GEEN maandelijkse franchise fee of percentage van de omzet aan onze studio’s.
Bij de aankoop van een E-Fit toestel (of meerdere) teken je enkel een licentieovereenkomst, zodat je deel kan uitmaken van onze ‘E-Fit familie’ en kan genieten van heel wat voordelen.

We proberen onze studio’s zeer goed te ondersteunen op diverse vlakken: marketing, sales, business coaching, opleidingen,…
Zo creëren we een uniformiteit naar de buitenwereld en bewaken we het kwalitatief en (inter)nationaal imago van E-Fit. 
Daarom lijken we vaak een franchise concept, maar wij gebruiken liever de term ‘franchise zonder franchise’ als voordeel om met E-Fit Benelux te werken! 

Hoe werkt elektrostimulatie?

Beweging is niets anders dan een spiercontractie, die op gang komt door middel van een opdracht vanuit de hersenen. Die opdracht wordt vertaald in zwakke elektrische signalen. Het centrale zenuwstelsel stuurt deze signalen door via de zenuwvezels tot aan uw spieren.

E-Fit maakt gebruik van dit natuurlijk principe. De E-Fit computer vervangt het centraal zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Via verschillende E-pads (elektrodenpads) worden de elektrische signalen verstuurd naar de spieren. Een spiercontractie gegeven door een impuls van buitenaf, is veel intenser dan je zelf kan genereren.

Met EMS training worden er nog meer spieren gericht en tegelijkertijd aangesproken. Bovendien bereikt het ook dieper gelegen spieren die anders nauwelijks geprikkeld worden bij een gewone training. Bij een normale training van 90 minuten spreek je slechts 30% van de spieren aan. Bij een E-Fit training train je in slechts 20 minuten 90% van uw spieren. Bovendien worden ook de dieperliggende (en meest verwaarloosde en moeilijk te trainen) spieren getraind.

Zonder EMS stimulatie, zouden eerst de trage spiervezels geactiveerd worden en erna de snelle spiervezels. Met E-Fit bereik je beide type spiervezels even snel. Hierdoor zijn langere trainingstijden niet nodig.

Hoeveel ruimte heb je nodig om te starten met E-Fit?

Afhankelijk welk E-Fit concept je toepast, heb je tussen de 5m² en 16m² nodig per persoon:

 • E-Move met de E-Fit Infinity: 5 tot 16m² p.p. voor de full body EMS workout.
 • E-Shape met de E-Fit Beauty & Slim: 5m² p.p. (Indien je al een behandelruimte hebt, dan is nog geen 1m² extra voldoende).
 • E-Cycling met de E-Fit Infinity met bikeshorts: 5m² p.p.
 • E-Relieve zonder sporten: 5m² p.p. (indien je al een behandelruimte hebt, dan is nog geen 1m² extra voldoende).
 • E-Relieve met bewegen (E-Fit infinity): 16m² p.p.