Van de schoolbanken naar een E-Fit studio

Met haar 3 E-Fit filialen scoort Ilse en haar team de vierde plaats in de top tien van de meest veelbelovende E-Fit filialen van 2020 met de E-Fit filialen Body In Balance.  Het jaar 2020 was een Corona-jaar maar niets heeft Ilse en haar team tegen gehouden om hun droom, namelijk een derde E-Fit filiaal met succes te openen.  Hebben Ilse en haar team nog meer ambitie? Ja, een vierde of zelfs vijde E-Fit filiaal mag in de toekomst er nog zeker bij!

Hoe ben je ertoe gekomen een E-Fit filiaal te starten?

Wij zijn eigenlijk al een E-Fit filiaal van bij het prille begin van E-Fit Benelux. Zelf heb ik altijd lesgegeven in het 5de & 6de leerjaar maar na een tijdje was ik echt uitgeblust. Het onderwijs bood mij geen uitdaging meer en ik kon mezelf niet meer 100% geven aan mijn leerlingen. Ik ging op zoek naar iets wat mij meer voldoening kon geven.

Omdat ik zelf een heel groot dieetverleden heb en toen al vrienden adviseerde, wilde ik graag een afslankcentrum openen. Ik kocht het aanpalende huis aan onze woning en startte mijn zoektocht naar dieetleveranciers en producten waarmee ik wilde werken. Een vertegenwoordigster vertelde mij toen over E-Fit. Ik ben meteen een kijkje gaan nemen in Brugge waar Stephanie & Andy hun afslankcentrum hadden en we waren meteen overtuigd!

E-Fit elektrostimulatie was hoogtechnologisch voor die tijd

In die tijd waren de afslankcabines heel populair en E-Fit was iets compleet nieuw, het leek wel futuristisch! Met E-Fit elektrostimulatie kan je rechtstaand bewegen, het is veel intensiever & ideaal voor mensen die weinig tijd hebben, dat was ongezien! We hebben toen ons concept aangepast en combineren nu voedingsadvies met sportbegeleiding & E-Fit.

Veel mensen zien het als een wondermiddel, dat bestaat uiteraard niet maar we hebben heel mooie resultaten: vetpercentages en omtrek die significant verminderen. De eerste maand al 2 kledijmaten minder. Gewicht is voor ons een minder goede indicator, spieren wegen namelijk ook. We gaan ons met onze klanten meer focussen op het switchen naar een gezonden levensstijl. Gezonde voeding gecombineerd met E-Fitten. Het is een volledig pakket dat de klanten op lange termijn kunnen volhouden.

E-Fit personal coaching is ook mental coaching

Onze klanten komen bij ons langs als ze vaak al heel wat geprobeerd hebben. Ze voelen zich niet goed in hun vel en hebben nood aan persoonlijke begeleiding. Wij steunen hen in hun traject en zijn vaak een luisterend oor bij een minder goede dag.

Wat is jullie concept?

We hebben het eigenlijk simpel gehouden. Stephanie en Andy hebben ons advies gegeven over hoe we best het filiaal inrichten en zo hebben we voor Body in Balance een E-Fit ruimte gecreëerd waar onze klanten in een aangename sfeer kunnen komen E-Fitten. Daarnaast hebben we ook een kleine winkel waar onze klanten allerlei producten kunnen terugvinden.

Zijn jouw klanten trouwe klanten?

Meer dan 50% van onze klanten vernieuwt hun abonnement. Ik moet zeggen dat we zo goed als geen occasionele klanten hebben. De klanten zijn zeer tevreden over onze coaching methodes en ze komen hier bij ons voor steun en motivatie. We hebben een goede band tussen klanten en coaches.  Ze komen graag terug, ik heb zelfs klanten die al jaren komen en die nog altijd zeer tevreden zijn. We blijven actief communiceren met onze klanten via bijvoorbeeld onze algemene Facebook groep, waar we tips met hen delen. De klanten zelf delen ook spontaan tips & tricks of receptjes in deze groep, wat heel leuk is!

Heb jij soms nood aan tips of bijscholing om een TOP E-Fit coach te blijven?

k heb heel veel opleidingen gevolgd bij E-Fit zelf en studeerde ik enkele jaren geleden ook af als orthomoleculair therapeut.  Bij E-Fit kreeg ik opleidingen om klanten te begeleiden en om trainingen te geven.  Het orthomoleculaire aspect zorgt ervoor dat ik dan weer sterk in mijn schoenen sta als voedingscoach.  

Het feit dat E-Fit een open communicatie strategie hanteert zorgt voor minder stress bij een startende ondernemer vind ik persoonlijk. Je kunt dus altijd met jouw vragen terecht bij Stephanie bijvoorbeeld, ze is CEO van E-Fit Benelux en kan professionele tips en advies geven waar en wanneer nodig.  Ze helpt ons altijd met plezier. Daarnaast zijn er bij E-Fit ook verschillende opleidingen die we kunnen volgen om onze skills te perfectioneren.

Als ik nog iets mag toevoegen heb ik naast E-Fit ook een TOP adviseur namelijk mijn man die ook graag helpt en goed advies kan geven. Aansluitend kan ik ook sedert vorig jaar rekenen op de steun en raad van mijn venoot, Hilde, die ook heel ambitieus is!

Wat geeft je de meeste voldoening?

Het zal misschien cliché klinken maar mensen helpen geeft me de meeste voldoening.  Het is echt zo dat mensen zich aan u binden en dat ze u naar waarde schatten. Dat is eigenlijk wel iets wat mij een zeer aangenaam gevoel geeft en wat je enkel kunt hebben als E-Fit coach!

Daarnaast heb ik hier ook groot geluk, ik werk met aangename collega’s. We doen dagdagelijks samen ons best om de filialen te laten groeien en onze klanten de beste kwaliteit te bieden. Het is een echte passie voor ons.  We zijn onlangs gestart met een derde filiaal in Poperingen. We startten in een Corona-periode op, maar hebben een goeie opstart gehad, dus kijken we uit naar de toekomst!  Altijd met een positieve mindset!

En wie weet misschien komen er nog andere Body in Balance E-Fit filialen bij want we hebben zeker nog ambitie om nog een aantal extra filialen erbij te nemen.