Oliver Naesen traint met de E-Cycling

Oliver Naesen (29) is één van de Belgische toppers in het wielrennen. Tijdens de lockdown heeft hij, zoals hij het zelf noemt, zich een pain cave geïnstalleerd om te kunnen trainen. Twee keer per week gaat hij ‘all in’ voor een intensieve trainingssessie. Hiervoor heeft hij zijn zolder omgetoverd tot een klein fitnesscenter. Zijn nieuwste snufje is de E-Fit bikeshort, genoemd E-Cycling. Een short met buikgordel die impulsen stuurt naar alle spieren die noodzakelijk zijn om te fietsen.

Hij heeft net gebouwd en van zijn zolder heeft hij een klein fitnesscenter gemaakt. “Ik heb een ingenieur betaald om na te kijken of de vloer al die extra kilo’s wel kan dragen”, zegt hij. Daarnaast koos hij ook om een E-Fit bikeshort aan te schaffen, een broek waarin elektroden gemonteerd zijn die stroomstoten geven. “De eerste keer was redelijk heftig. Op mijn benen gaat dat goed, maar mijn buikspieren zijn veel te slap” zegt Olivier.

Olivier Naessens traint heel intensief, een training op full power met een extreem trainingsplan. Een normale sporter zal dit nooit toepassen. Maar veel wielrenners, zoals Olivier, zijn gekend om tot het uiterste te trainen.