Train efficiënter met E-Fit!

7 april 2022

Heb je je al eens afgevraagd wat de verschillen zijn tussen een training met of zonder E-Fit?

Hoe werkt het? Wat doet het? Welke resultaten?

Dankzij E-Fit kan je resultaten versterken enerzijds, maar anderzijds kan je ook resultaten bereiken die niet mogelijk zijn met een traditionele work-out. Ontdek in dit artikel wat E-Fit allemaal voor je lichaam kan doen. Wil jij graag snel gezonder worden en resultaten boeken? Strakker, sterker en energieker worden? Ontdek de wereld van de EMS-technologie!

Hoe werkt E.M.S.? 

E-Fit gebruikt ‘E.M.S.’ of ‘Electro Musculaire Stimulatie’. Om te begrijpen hoe deze technologie werkt, is het belangrijk om te weten hoe het lichaam signalen opvangt om een spiercontractie te maken. 

Bij een gewone spiercontractie zonder EMS gaat het signaal eerst via de hersenen om dan je spier te contracteren. E-Fit pakt dit proces over en geeft zeer intense, geconcentreerde impulsen aan de spieren die je wilt trainen. De EMS-technologie geeft 40 contracties per seconde, en dus heb je per sessie van 20 minuten 48.000 spiercontracties achter de rug. Dit resultaat kun je bij een traditionele work-out nooit zelf behalen zonder de technologie.

Verschillen tussen E-Fit en een traditionele work-out

Om één spiergroep doelgericht te trainen heb je bij een gewone work-out 10 minuten nodig. Dankzij de EMS-technologie doe je er maar 2 minuten over. Zo kan je tijdens de sessie van 20 minuten 10 spiergroepen trainen, nl. de biceps, de triceps, de borst, de buik, de bovenrug, de onderrug, het zitvlak, de quadriceps, de hamstrings en de kuiten. Bij een gewone work-out zal je gemiddeld 2 spiergroepen kunnen activeren wanneer je de oefening correct uitvoert. Bovendien is de hoeveelheid en kwaliteit van de spierarbeid veel beter bij EMS, omdat hersenen vermoeid kunnen raken tijdens een traditionele work-out. 

Tijdens een E-Fit training worden 90% van de spiervezels geactiveerd in 20 minuten, terwijl je bij een gewone training van 1u30 op volle kracht amper 30% van je spiervezels kan activeren. Omgerekend is E-Fit daarom 18 keer efficiënter. Zowel oppervlakkige (zichtbaar) én diepliggende spieren (mobilisatie) worden tijdens het E-Fit proces geactiveerd, terwijl diepliggende spieren via een traditionele work-out amper worden getraind. Dankzij E-Fit vermijd je ook kwetsuren tijdens het sporten. 

Vind een E-Fit studio

 

Doelgerichtere vetverbranding 

Wil je graag op specifieke plaatsen vermageren of je lichaamsvorm corrigeren? Doelgerichte vetverbranding behoort tot de mogelijkheden bij E-Fit. Je kan namelijk zeer specifieke regio’s afslanken. Vrouwen die bijvoorbeeld hun peervormige figuur willen wegwerken, gaan vooral oefeningen doen die gericht zijn op de benen en heupen zoals lopen. Hierdoor verslanken ze wel in hun bovenlichaam, maar bekomen ze enkel een versteviging ter hoogte van hun onderlichaam, geen afslanking. Met E-Fit kan je wél doelgericht afslanken op bepaalde plaatsen door de bloedcirculatie ter hoogte van bepaalde lichaamsdelen te verbeteren.

Pijnreductie dankzij E.M.S.

Heb je specifieke problemen zoals rugklachten? D.m.v. E-Relieve kan je ook specifieke problemen zoals rugpijn en pijnlijke gewrichten gaan aanpakken. Na een aantal E-Fit sessies voel je al een merkbaar verschil.

Welke resultaten mag je bijkomend verwachten bij E.M.S.?

Dankzij E-Fit bekom je in no-time enorme spiergroei en een sterkere spiermassa, maar daar stopt het niet bij. Je verstevigt je bindweefsel en verhoogt de bloedcirculatie in de vetlaag en in de spieren, waardoor de aanvoer van vitaminen, mineralen en bouwstenen verbetert. Daarnaast is er ook een anti-cellulitiswerking en verkrijg je een strakkere huid door de bijkomende collageen- en elastineaanmaak. En last but not least: je verhoogt je metabolisme en verkrijgt een betere stofwisseling. Allemaal resultaten die je tijdens een gewone work-out moeilijker of zelfs niet bekomt. 

De metamorfose van Sara

Lijkt het allemaal te mooi om waar te zijn? Sara koos in 2021 om aan haar lichaam te werken. Het resultaat overtrof al haar verwachtingen!

“Ik had een drukke periode in mijn leven en verwaarloosde daardoor mijn lichaam en conditie. Dankzij E-Fit had ik bijzonder snel resultaten: zowel mijn fysieke gezondheid als mijn mentale welzijn werden versterkt. Ik gebruik E-Fit nu vooral om mijn conditie te verbeteren en mijn spiermassa te verstevigen. Zowel lichaam als geest worden er beter van, ik kan het iedereen aanraden!”

 

E-Fit is jouw specialist in spierversteviging, bodyshaping, pijnvermindering en nog veel meer. Dankzij een training van E-Fit 2 keer per week 20 minuten helpen we jou naar een gespierder, slanker, gezonder en pijnvrij lichaam! Vraag je nu je gratis en vrijblijvende proefsessie aan en ervaar het verschil!

 

Proefsessie aanvragen