Nieuwe troef in de wielerwereld: fietsen onder elektrische impulsen

22 juni 2021

Een trainingssessie van 90 minuten voltooien in slechts 20 minuten? Met E-Cycling van E-Fit wordt het mogelijk. De nieuwe trainingsvorm wordt alsmaar populairder bij sporters en wielrenners in het bijzonder. Onder andere topatleten Oliver Naesen en Dries De Bondt probeerden E-Fit al meermaals uit bij Doefit te Wortegem-Petegem. Daarnaast worden de wielrenners van S-Bikes Doltcini dit jaar gesponsord door E-Fit Benelux en springen ook zij zo mee op de trend.

Introductie tot E-Cycling

Vorige jaar werd Naesen reeds geïntroduceerd tot E-Cycling dankzij Doefit: “Het is voor mij een vernieuwende methode om kracht te trainen. Ik sta er vooral van versteld hoe tijdsefficiënt dit is. Na een halfuur E-Fit bij Pieter en Sofie van Doefit voelde  ik vergelijkbare gains zoals ik ze normaal voel na meerdere uren krachttraining. De vele uiteenlopende trainingen en programma’s spreken verschillende doelgroepen aan gaande van performance tot gewichtsverlies.”

Het grote verschil tussen een gewone sportsessie en E-Cycling sessie is dat de sporter een speciale E-cycling short aantrekt. De short beschikt over 18 pads die elektronische impulsen versturen naar de spieren.

“De pads zijn aangebracht om de specifieke spieren te verstevigen en efficiënter te trainen. Ze stimuleren specifiek de spieren die geactiveerd worden bij de duw- en trekbewegingen van de pedaalslag die een wielrenner maakt.” aldus Andy Compernolle, zaakvoerder van E-Fit Benelux.

Ook Dries De Bondt is fan

“Bij de E-Cycling short zijn de pads aangebracht om specifieke spieren te verstevigen en efficiënter te trainen. Ze stimuleren specifiek de spieren die geactiveerd worden bij de duw- en trekbewegingen van de pedaalslag die een wielrenner maakt.” Aldus Andy Compernolle, zaakvoerder van E-Fit Benelux.

Ondertussen kwam na Oliver Naesen ook zijn collega en oud-Belgisch Kampioen Dries De Bondt langs bij Doefit. Net zoals Naesen was ook De Bondt onder de indruk van de resultaten van E-Fit.

De Bondt: “Ik was benieuwd wat E-Fit bij Pieter en Sofie van Doefit eigenlijk juist inhield en dus combineerde ik mijn krachttraining met het krachtprogramma van E-fit. Elke uitgevoerde squat in combinatie met E-fit voelde veel zwaarder aan dan normaal.”

“Je kan je spieren echt veel intenser trainen dan bij een standaard fitnesstraining. Doordat je spieren onder continue spanning staan, is E-fit volgens mij een ideale full body workout dat een ruim publiek kan aanspreken.”

Meer info over E-Cycling

Record op de Muur van Geeraardsbergen

Slechts een dag na zijn eerste training met E-Cycling ziet Oliver Naesen al resultaat. “Daags na een zware fitness-sessie (extra zwaar met E-Fit), heb ik altijd wat extra power in de benen” schrijft Naesen op Strava. Naast de reactie staat een nieuw persoonlijk record te pronken: de Muur van Geraardsbergen werd overwonnen in 2 minuten en 7 seconden. 

E-Cycling ook in jouw zaak?

Je bent een personal trainer, afslankcoach of kinesist(e) en wil graag mensen helpen om fit, slank en gespierd door het leven te gaan? E-Cycling is de perfecte uitbreiding voor jouw zaak.

Tijdens een vrijblijvende kennismaking ontdek je meer over E-Cycling, E-Fit en de mogelijke concepten. Met interne opleidingen, marketingondersteuning op nationaal en regionaal vlak en een bruisende community aan coaches sta je er nooit alleen voor.

Ik wil een kennismakingsgesprek