Fitcoach: Een toekomst vol plannen voor Annelies & Virgil!

13 april 2021

Annelies & Virgil van Fitcoach Desselgem zijn blij met de uitgereikte E-Fit award voor één van de meest veelbelovende E-Fit filialen van 2020. Corona kwam en bleef roet in het eten gooien, maar Fitcoach ging door met personal buitentrainingen en kijkt zo toch trots terug op het afgelegde parcours. Hun grote wens voor 2021? De deuren kunnen openen van het langverwachte 2de Fitcoach filiaal in Waregem!

Annelies: Ons verhaal is er eentje waarin onze klanten zich goed kunnen herkennen. Ikzelf worstelde met overgewicht en gezondheidskwaaltjes, terwijl Virgil jarenlang kampte met ondergewicht en blessures. Tot we beide kozen voor de juiste balans: een gezonde levensstijl en sport. Ik verloor maar liefst 22kg en Virgil is op momenteel gewicht en voelt zich beter dan ooit!

Dit kantelpunt leidde tot de opening van Fitstudio in 2019, toen het 100e E-Fit filiaal, waar we nu E-Fit, personal training, groepslessen en sport- & voedingsbegeleiding aanbieden. We willen heel graag mensen helpen hun doel te bereiken en de beste versie van zichzelf te worden door onze kennis en passie door te geven.

 

Eigenlijk leerde ik E-Fit kennen op een beurs lang voor we de zaak openden maar toen stond ik er vrij sceptisch tegenover: dergelijke resultaten op korte tijd, hm… Het is pas toen we speelden met het idee Fitstudio te openen dat ik mij E-Fit weer herinnerde. Voor ons vormde E-Fit toen de perfecte oplossing om de hele dag door klanten te hebben. Personal training is vaak ’s morgens of ’s avonds maar met E-Fit zouden we perfect onze volledige agenda kunnen vullen.

We gingen langs voor een intensieve try-out en konden de volgende dag bijna ons bed meer uit! We waren op slag overtuigd! “Ik herinner mij nog goed dat Andy, zaakvoerder E-Fit Benelux, moest lachen met ons idee dat E-Fit de gaatjes in onze agenda zou vullen. En hij kreeg gelijk”, lacht Virgil, “momenteel helpen wij 30 à 40 E-Fit klanten per dag. We moesten snel het E-Fit aanbod uitbreiden want zij vormen momenteel de meerderheid van onze klanten”.

Wat maakt jullie concept Fitcoach zo succesvol?

Annelies: “Fitstudio staat voor community, een familiale sfeer waar iedereen zich thuis voelt. Het hele team gaat tot het uiterste om elke klant zijn of haar doel te helpen bereiken. Onze gediplomeerde coaches doen de oefeningen meestal mee en die persoonlijke aandacht motiveert heel sterk! De positieve resultaten spreken dan ook voor zichzelf, op korte tijd zijn ze 1 à 2 kledijmaten kwijt. We focussen ons liever niet op kilo’s, iedereen bewandelt z’n eigen parcours.”

“Een succesformule zo blijkt want ongeveer 90% van onze klanten vernieuwt hun abonnement. Momenteel hebben we echt een mooie klantenmix: vrouwen en mannen, afslankers of sporters, oud & jong,… Tegenwoordig zien we ook veel koppels die samen komen omwille van de bubbels maar ook omdat met 2 sporten & afvallen zoveel beter lukt! Daarenboven hoeven we E-Fit aan niemand te verkopen, klanten zijn meteen gewonnen door de gratis proefsessie en resultaten.”

Ik wens een vrijblijvende E-Fit demo voor mijn zaak

 

Bij wie kunnen jullie eigenlijk zelf terecht voor raad?

Virgil: Tijdens onze opstart zijn we uitstekend geholpen door Stephanie en Andy. We kenden een vliegende start met een erg succesvol openingsweekend. Sindsdien zijn we goede vrienden geworden. Daarnaast is de marketingondersteuning super! Dat neemt veel werk uit onze handen. Toch probeer ik zelf ook dagelijks stories te posten zodat mensen duidelijk zien dat we nog steeds hard aan het werk zijn en alles buiten coronaproof verloopt. Ze hoeven geen schrik te hebben om terug te komen!

Wat geeft je de meeste voldoening in de job?

Annelies: Ik verval misschien in een cliché maar ik vind het geweldig als mijn klanten tevreden zijn met het resultaat en met een brede glimlach zeggen dat ze veel complimentjes krijgen over hun uiterlijk & evolutie. We zijn ondertussen alweer enkele weken gestart met onze buitentrainingen want klanten lieten weten dat ze het echt misten als uitlaatklep en om zich goed te voelen in hun vel. Sommige klanten komen hier namelijk al jaren, we delen onze levensverhalen en dat creëert een mooie band.  Zo worden wij ook een beetje mental coach (lacht).

Wat zijn de toekomstplannen voor 2021?

Virgil: We zijn al een tijdje bezig met de opstart van ons 2de Fitstudio filiaal in Waregem. Dat loopt natuurlijk vertraging op door corona maar wij laten ons niet ontmoedigen en proberen zo snel mogelijk van start te gaan! E-Fit is namelijk al vrij bekend in Waregem en dat zal zeker een boost geven aan de opening! Daarnaast hebben we tijdens de lockdown nog heel wat bootcampideetjes uitgewerkt. Dat belooft!

Ik wens een vrijblijvende E-Fit demo voor mijn zaak