Equery - Spieropbouw & spierherstel voor paarden

8 februari 2021

EQUERY helpt je betere resultaten te behalen & de concurrentie voor te blijven.

EQUERY maakt gebruikt van dezelfde technologie als E-Fit maar toegepast op paarden. Dus kort gezegd: een E-Fit voor de paarden. De neuromusculaire spierstimulatie technologie met infrarood traint je paard effectiever dan een normale workout en bouwt, op een gewrichtsvriendelijke manier sneller spieren op. Je paard is gespierder, fitter, sterker en recupereert sneller.

Equery voor uw paard

EQUERY Technologie

De NMES-technologie levert elektrische impulsen rechtstreeks aan de spieren waardoor ze samentrekken en ontspannen, net zoals tijdens fysieke activiteiten of trainingen maar dan veel dieper, gecontroleerd en op het juiste type spiervezels. Infrarood warmtetherapie stimuleert de lokale bloedcirculatie en het metabolisme. Tegelijkertijd reduceert het spierpijn, ligamentzwelling, spierkrampen en stijfheid. Paarden herstellen sneller en beter.

Hoe werkt een EQUERY training? Quick & easy:

Met 1 à 2 trainingsessies van 1 uur per week. Kies 1 van de 6 programma's en laat uw paard een uur genieten van de EQUERY sessie.

EQUERY demo

 

EQUERY resultaten

 1. Spieropbouw en spieronderhoud

EQUERY ondersteunt de natuurlijke spiermassa door middel van haar 5 krachtprogramma's. Het bouwt bespiering op en versterkt en onderhoudt de nek-, rug- en broekspieren (voorhand-rug-achterhand). Het verbetert de spiersymmetrie en corrigeert de balans en houding. Onze krachtprogramma's kunnen tot wel 90% tijd besparen in uw training en met slechts 6 sessies zal u al een significant verschil merken.

 1. Paardentraining

Neem een voorsprong op de concurrentie. De impulsen verbeteren de kracht en het uithoudingsvermogen op een gewrichtsvriendelijke manier. Dit resulteert in meer snelheid en een grotere explosiviteit, een hoger springvermogen en een scherpere reactietijd.

 1. Revalidatie en spierherstel

Als uw paard moet revalideren na een blessure of operatie voorkomt EQUERY spieratrofie en bouwt het de rugspieren op tijdens de rustperiode. Dit levert u een tijdsbesparing van 90% op, zodat u meteen weer op hoog niveau kan trainen. EQUERY helpt zwakke broek-, rug- & nekspieren te verstevigen en kan zo medische problemen zoals spieratrofie, kreupelheid, dysfuntioneel metabolisme, koliek, kissing spines, pees-, gewrichts- & ligamentsproblemen verlichten of verhelpen. De spieren worden opgetild, versterkt en het onevenwicht wordt gecorrigeerd.

 1. Wellbeing en relaxatie

Het allerbelangrijkste is dat het paard zich goed voelt en dat staat bij EQUERY centraal. De impulsen zijn zo ontwikkeld dat elk paard ze als zeer aangenaam ervaart. We krijgen veel positieve reacties dat de paarden mentaal een enorme evolutie doormaken en meer plezier vinden in hun prestaties.

 

Vraag uw gratis & vrijblijvende EQUERY demo of offerte aan

 

Voordelen EQUERY spieropbouw & stimulering bloedcirculatie

 • Vergroot kracht en uithoudingsvermogen
 • Verhoog snelheid en explosiviteit
 • Verbeteren bloedsomloop en metabolisme
 • Ontspannen van stijve spieren
 • Optimaliseer het moreel van het paard met aangename en systematische behandelingen
 • Verbeteren van springcapaciteiten
 • Zwakke rug corrigeren en versterken
 • Verfijnen van symmetrie, houding en balans
 • Verkort de hersteltijd
 • Verminderen van de belasting op de gewrichten

De in de VS gepatenteerde NMES-technologie die door EQUERY wordt gebruikt, is nu beschikbaar voor de paardenindustrie, met synergetische voordelen van infraroodverwarming. EQUERY zorgt voor een revolutie in de paardenzorg door paardenprofessionals in staat te stellen veilige, effectieve en duurzame trainingen en behandelingen te geven via zorgvuldig geselecteerde, synergetische technologieën. EQUERY contracteert de belangrijkste spiergroepen op een gecontroleerde manier en activeert 3 keer meer vezels dan een normale paardentraining.

gratis & vrijblijvende EQUERY demo

Voordelen EQUERY voor jumping & eventing

EQUERY krachttraining verhoogt de natuurlijke spiermassa waardoor uw paard een groter springvermogen krijgt. De explosiviteit, snelheid en het uithoudingsvermogen verbeteren. De warming-up verkort uw opwarmingstijd én spaart de energie voor de wedstrijd zelf. De cooling down helpt de spieren nadien te ontzuren.

Voordelen EQUERY voor dressuur

EQUERY werkt aan de symmetrie van de spieren en corrigeert zo de natuurlijke balans en postuur. Daarenboven neemt de draagkracht toe waardoor uw paard zijn achterbenen meer onderbrengt, zijn rug versterkt is en zo meer voorwaarts-neerwaarts kan lopen, de ontspanning kan opzoeken en meer rechtgericht loopt.

Voordelen EQUERY voor de drafsport & vluchtsport (koers)

EQUERY krachttrainingen verhogen de snelheid en de explosiviteit van uw paard. Daarnaast verscherpt de reactietijd en verbetert het uithoudingsvermogen. De cardiale hersteltijd vermindert en het risico op pees-, gewrichts- of ligamentsblessures neemt af met een sterkere bespiering en betere doorbloeding.

Voordelen EQUERY voor polo, mennen, voltige,...

EQUERY trainingen verbeteren de algemene prestaties van uw paard: snelheid, kracht, explosiviteit, reactietijd, hersteltijd, balans, uithoudingsvermogen en postuur. Een kwalitatieve bespiering en een goede bloedcirculatie helpen blessures, verzuring, krampen of zwellingen te voorkomen.

Vraag uw gratis & vrijblijvende EQUERY demo of offerte aan

 

Ruiterfitheid

Ruiterfitheid wordt vaak vergeten maar is cruciaal voor een betere prestatie! Als u onstabiel of scheef zit, gaat uw paard meer naar links of rechts vallen om rechtop te kunnen blijven lopen. 
Dat leidt tot overbelasting of scheefheid en het verhindert uw paard om rechtgericht te lopen.

 • Werk aan uw core & rugspieren met E-Fit om een betere ondersteuning aan uw paard te bieden
 • Behaal 18x meer resultaat in slechts 2x20min. per week
 • 48 000 spiercontracties in het lichaam

Tevreden klanten over EQUERY

"Ik denk dat je mee moet met je tijd en de technologie van Equery is voor ons een groot pluspunt in ons werk met de paarden. Voor de opbouw van spiermassa bij de paarden en hun herstel is het voor ons een essentieel hulpmiddel. Het is echt een buitengewoon hulpmiddel.”
- Bekijk hier het video-interview met paardentrainer & jumpingruiter David Coursier

"Hij vindt het echt leuk en geniet ervan, zelfs als je op wedstrijd gaat en hij een uur van te voren begint te trainen met Equery. Hij is zo ontspannen. Wanneer het dan tijd is om te jumpen, springt hij nog beter. Dus, ik ben zeer tevreden met het resultaat."
- Nathalie - JV STABLES

"Bij een voltigepaard zijn regelmatige gangen, een goed evenwicht, soepelheid en trainings-variatie belangrijk. Equery geeft mij die trainingsbalans en helpt me de spieren van mijn paard op te bouwen voor een beter evenwicht.."
- Lees het volledige interview met Sharon Messiaen

Interesse in je eigen Equery apparaat?